Sponsor Reklam
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bitlis Büryan'ı
#1

resim


resim



resim



Keçi etinin özel kuyularda pişirilmesiyle yapılan büryan kebabıBitlis'in vazgeçilmez yemekleri arasında yer alıyor. Keçi etinin özel kuyularda sabırla pişirilmesiyle hazırlanan büryan kebabı, Bitlis'in vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

resim
Kentin mutfak kültüründe önemli yer tutan büryan kebabı, kancalarla 2,5 metre derinliğindeki tandırlara sarkıtılan etin, tandırlara yerleştirilen bakır kazanların içindeki suyun buharında pişmesiyle sunuma hazır hale getiriliyor. Keçi etinden yapılan kebap, yöre halkı ile Bitlis'e gelen yerli ve yabancılardan büyük rağbet görüyor.
[b]"Yaklaşık 100 yıllık tarihi bulunan bir tezgahta halen büryan kebabı yapıyoruz"

Büryan ustası Azmi Baydur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin kentte bir asırdır aynı mekanda büryan kebabı yaptığını söyledi.
Baydur, şöyle konuştu:
"Yaklaşık 100 yıllık tarihi bulunan bir tezgahta halen büryan kebabı yapıyoruz. Babam ve ağabeylerimden sonra bu işi devraldım ve halen yapıyorum. Büryan, erkek keçi (hevir) etinden yapılır. Kasaptan aldığımız etleri yıkayıp tuzluyoruz. Gece iş yerine gelen çalışanlarımız, özel yapılmış bakır kovalara bir miktar su koyarak tandırın içine bırakıyor. Ateş köz haline geldiğinde etleri kancalarla tandırın içine sarkıtıyoruz. Hava almaması için tandırın etrafını kırmızı topraktan yaptığımız çamurla kapatıyoruz. Böylelikle büryanı tandırdaki kazanlarda kaynayan suyun buharında 2,5 saatte pişiriyoruz. Tandırın ağzındaki çamurun kuruması etin piştiğini gösteriyor. Böylece yemeğimiz servise hazır hale geliyor."
[/b]



Ara
Cevapla
#2
resim
resim
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler: JudeL , KüllüŞah , zeytin , zeytin
#3
(21-05-2020, Saat: 14:41)CcNarNia Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim
Ciciciğim harikasın Smile


Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler: CcNarNia , CcNarNia , Mihrimah , zeytin , zeytin
#4
(21-05-2020, Saat: 14:49)Sukunet Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(21-05-2020, Saat: 14:41)CcNarNia Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim
Ciciciğim harikasın Smile

biliyorum sukucum Smile
resim
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler: JudeL , La_Edri , La_Edri , Mihrimah , zeytin , zeytin
#5
(21-05-2020, Saat: 14:41)CcNarNia Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim

Hahaha Big Grin
Uzun uzun susuyoruz sözün kıyılarında

                     Hangi kapıyı aralasak bir uzaklık Es`iyor...
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler: La_Edri , La_Edri
#6
Ramazanda yaptığına bak.
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler: Sukunet , Sukunet , Mihrimah , Mihrimah
#7
Sayemde daha çok sevap kazanıyorsun


Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler: zeytin , zeytin
#8
(21-05-2020, Saat: 14:41)CcNarNia Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim

Big Grin Big Grin Big Grin
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler: Mihrimah , Mihrimah
#9
(21-05-2020, Saat: 14:38)Sukunet Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim


resimya



resim



Keçi etinin özel kuyularda pişirilmesiyle yapılan büryan kebabıBitlis'in vazgeçilmez yemekleri arasında yer alıyor. Keçi etinin özel kuyularda sabırla pişirilmesiyle hazırlanan büryan kebabı, Bitlis'in vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

resim
Kentin mutfak kültüründe önemli yer tutan büryan kebabı, kancalarla 2,5 metre derinliğindeki tandırlara sarkıtılan etin, tandırlara yerleştirilen bakır kazanların içindeki suyun buharında pişmesiyle sunuma hazır hale getiriliyor. Keçi etinden yapılan kebap, yöre halkı ile Bitlis'e gelen yerli ve yabancılardan büyük rağbet görüyor.
[b]"Yaklaşık 100 yıllık tarihi bulunan bir tezgahta halen büryan kebabı yapıyoruz"

Büryan ustası Azmi Baydur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin kentte bir asırdır aynı mekanda büryan kebabı yaptığını söyledi.
Baydur, şöyle konuştu:
"Yaklaşık 100 yıllık tarihi bulunan bir tezgahta halen büryan kebabı yapıyoruz. Babam ve ağabeylerimden sonra bu işi devraldım ve halen yapıyorum. Büryan, erkek keçi (hevir) etinden yapılır. Kasaptan aldığımız etleri yıkayıp tuzluyoruz. Gece iş yerine gelen çalışanlarımız, özel yapılmış bakır kovalara bir miktar su koyarak tandırın içine bırakıyor. Ateş köz haline geldiğinde etleri kancalarla tandırın içine sarkıtıyoruz. Hava almaması için tandırın etrafını kırmızı topraktan yaptığımız çamurla kapatıyoruz. Böylelikle büryanı tandırdaki kazanlarda kaynayan suyun buharında 2,5 saatte pişiriyoruz. Tandırın ağzındaki çamurun kuruması etin piştiğini gösteriyor. Böylece yemeğimiz servise hazır hale geliyor."
[/b]
Güzel bir lezzet emeğine sağlık
 bambaSk'a  Heart

Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler: Mihrimah , Sukunet , Sukunet
#10
(21-05-2020, Saat: 14:38)Sukunet Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim


resim



resim



Keçi etinin özel kuyularda pişirilmesiyle yapılan büryan kebabıBitlis'in vazgeçilmez yemekleri arasında yer alıyor. Keçi etinin özel kuyularda sabırla pişirilmesiyle hazırlanan büryan kebabı, Bitlis'in vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

resim
Kentin mutfak kültüründe önemli yer tutan büryan kebabı, kancalarla 2,5 metre derinliğindeki tandırlara sarkıtılan etin, tandırlara yerleştirilen bakır kazanların içindeki suyun buharında pişmesiyle sunuma hazır hale getiriliyor. Keçi etinden yapılan kebap, yöre halkı ile Bitlis'e gelen yerli ve yabancılardan büyük rağbet görüyor.
[b]"Yaklaşık 100 yıllık tarihi bulunan bir tezgahta halen büryan kebabı yapıyoruz"

Büryan ustası Azmi Baydur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin kentte bir asırdır aynı mekanda büryan kebabı yaptığını söyledi.
Baydur, şöyle konuştu:
"Yaklaşık 100 yıllık tarihi bulunan bir tezgahta halen büryan kebabı yapıyoruz. Babam ve ağabeylerimden sonra bu işi devraldım ve halen yapıyorum. Büryan, erkek keçi (hevir) etinden yapılır. Kasaptan aldığımız etleri yıkayıp tuzluyoruz. Gece iş yerine gelen çalışanlarımız, özel yapılmış bakır kovalara bir miktar su koyarak tandırın içine bırakıyor. Ateş köz haline geldiğinde etleri kancalarla tandırın içine sarkıtıyoruz. Hava almaması için tandırın etrafını kırmızı topraktan yaptığımız çamurla kapatıyoruz. Böylelikle büryanı tandırdaki kazanlarda kaynayan suyun buharında 2,5 saatte pişiriyoruz. Tandırın ağzındaki çamurun kuruması etin piştiğini gösteriyor. Böylece yemeğimiz servise hazır hale geliyor."
[/b]

Çok pis 
AcıktırdınBig Grin
Ara
Cevapla
Teşekkür Edenler: Mihrimah , Sukunet , Sukunet
Sponsor Reklam


Anahtar Kelimeler

Bitlis Büryan'ı, Bitlis Büryan'ı indir, Bitlis Büryan'ı Videosu, Bitlis Büryan'ı online izle, Bitlis Büryan'ı Bedava indir, Bitlis Büryan'ı Yükle, Bitlis Büryan'ı Hakkında, Bitlis Büryan'ı nedir, Bitlis Büryan'ı Free indir, Bitlis Büryan'ı oyunu, Bitlis Büryan'ı download


Anahtar Kelimeler

Bitlis Büryan'ı, Bitlis Büryan'ı indir, Bitlis Büryan'ı Videosu, Bitlis Büryan'ı online izle, Bitlis Büryan'ı Bedava indir, Bitlis Büryan'ı Yükle, Bitlis Büryan'ı Hakkında, Bitlis Büryan'ı nedir, Bitlis Büryan'ı Free indir, Bitlis Büryan'ı oyunu, Bitlis Büryan'ı download


Anahtar Kelimeler

Bitlis Büryan'ı, Bitlis Büryan'ı indir, Bitlis Büryan'ı Videosu, Bitlis Büryan'ı online izle, Bitlis Büryan'ı Bedava indir, Bitlis Büryan'ı Yükle, Bitlis Büryan'ı Hakkında, Bitlis Büryan'ı nedir, Bitlis Büryan'ı Free indir, Bitlis Büryan'ı oyunu, Bitlis Büryan'ı download


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bitlis Sarması Sukunet 5 186 27-06-2020, Saat: 01:04
Son Yorum: Mihrimah

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi